• İngilizce 8 – Test 4



Soru 1
………… the end of this year, we will have started the project.

A) In
B) On
C) Of
D) By

Soru 2
Aydın must study as hard ………… he can in order to pass the exam.

A) if
B) so
C) as
D) on

Soru 3
Take a map with you ………….. you can find your way easily.

A) because
B) so that
C) whenever
D) after

Soru 4
She failed the exam …………….. that she didn’t study regularly.

A) due to the fact
B) although
C) in order to
D) wherever

Soru 5
Don’t worry! You will be walking …………. .

A) yet
B) after
C) before
D) soon

Soru 6
This time …………. , we will be celebrating our 25th wedding anniversary.

A) yesterday
B) next month
C) last year
D) a week ago

Soru 7
If I miss the class, the teacher ………… angry with me.

A) is getting
B) will get
C) had got
D) would get

Soru 8
The conference ………… in Glasgow.

A) is holding
B) had held
C) will be held
D) used to hold

Soru 9
Bora …………. by a stranger yesterday.

A) called
B) will be calling
C) is called
D) was called

Soru 10
By the time Snow White comes home, the Seven Dwarves ………… to the cave.

A) had been going
B) are going to go
C) will have gone
D) will be going

Soru 11
When the police came, the golden necklace …………. .

A) had been stolen
B) have stolen
C) is stolen
D) to steal

Soru 12
If I ………… abroad, I would have come to your graduation.

A) won’t have been
B) hadn’t been
C) haven’t been
D) wouldn’t be

Soru 13
Sena ………… the door until we finish painting the walls.

A) have been painted
B) had been painting
C) will have painted
D) will be painting

Soru 14
If you ………… your hands after going to the toilet, you ……….. sick.

A) washes / hadn’t got
B) wash / wouldn’t got
C) wash / won’t get
D) had washed / get

Soru 15
If you are tired, …………….

A) get some sleep.
B) wash the dishes.
C) go to work on foot.
D) clean the house quickly. 55

Soru 16
I would get married to a queen …………

A) if I am a prince.
B) if I were a king.
C) if I have a place.
D) if I had got money.

Soru 17
……………….. , I could have won a scholarship.

A) If I would get up early
B) If I always study hard
C) If I had studied more
D) If I got high marks

Soru 18
A: I can’t find my umbrella.
B: Look at …………. you usually put it.

A) when
B) where
C) while
D) whenever

Soru 19
Aşağıda verilen cümlenin “passive” (edilgen) halini işaretleyiniz“I cleaned the house yesterday.”

A) The house was cleaned yesterday.
B) He cleaned the house yesterday.
C) The house was cleaned by servants.
D) It will be cleaned next week.

Soru 20
Aşağıda verilen cümlenin “active” (etken) hâlini işaretleyiniz.“The meeting is being held now.”

A) I will hold a meeting soon.
B) The boss was at the meeting.
C) We need a meeting urgently.
D) They are holding the meeting now.

1.D 2.C 3.B 4.A 5.D 6.B 7.B 8.C 9.D 10.C 11.A 12.B 13.C 14.C 15.A 16.B 17.C 18.B 19.A 20.D