• İngilizce 6 – Test 4



Soru 1
Turgay was able to read and write ………… he was only five years old.

A) whether
B) if
C) unless
D) when

Soru 2
The classroom is very noisy. I can’t hear ………… the teacher is talking about.

A) when
B) where
C) what
D) if

Soru 3
I want to see İstanbul ………… are lots of historical buildings.

A) when
B) where
C) how
D) why

Soru 4
I will call you ………… I arrive in New York.

A) as soon as
B) because
C) while
D) where

Soru 5
My father went to work ………… we woke up this morning.

A) even if
B) although
C) before
D) if

Soru 6
………… Ali was only six years old, he was able to ride his bike himself.

A) If
B) After
C) Before
D) Although

Soru 7
You should take your coat on. It is ………… cold today.

A) that
B) many
C) quite
D) what

Soru 8
The film was ………… boring ………… I didn’t watch it.

A) such / that
B) so / that
C) as / as
D) so / as

Soru 9
Mustafa has bought his ticket. He will be flying to Paris ………… .

A) last year
B) since Friday
C) two days ago
D) next weekend

Soru 10
Suat has solved all difficult questions ………… .

A) easily
B) loudly
C) relatively
D) tightly

Soru 11
People in Turkey ………… prefer tea to other drinks.

A) unhappily
B) carefully
C) simply
D) generally

Soru 12
There ………… be a big forest nearly fifty years ago, but now there are lots of blocks instead.

A) could
B) used to
C) should
D) might

Soru 13
Melis has long hair now. When she was a high school student, she ………… have so long hair.

A) didn’t use to
B) might not
C) used to
D) could

Soru 14
It is very hot here. ………… you switch on the air conditioner?

A) Are
B) Do
C) Would
D) Should

Soru 15
If I ………… you, I ………… buy this black jacket. It fits you.

A) was/can
B) were/would
C) were/can
D) was/would

Soru 16
You ………… go out if you ………… your homework.

A) can / finish
B) can / finishes
C) could / finishes
D) could / finishing

Soru 17
I think you can lose weight if you ………… exercises regularly.

A) did
B) does
C) do
D) to do

Soru 18
If I ………… hard, I would have got high marks in the exam.

A) had studied
B) studying
C) to study
D) study

Soru 19
By this time tomorrow, we ………… an English exam at school.

A) had
B) have
C) to have
D) will be having 55

Soru 20
Aşağıda karışık olarak verilen kelimelerin doğru sıralandığı seçeneği işaretleyiniz.
1:The / 2:on / 3:banks / 4:Saturdays and Sundays / 5:are / 6 closed.

A) 1 / 6 / 4 / 3 / 2 / 5
B) 1 / 3 / 5 / 6 / 2 / 4
C) 1 / 5 / 3 / 2 / 6 / 4
D) 1 / 2 / 5 / 6 / 4 / 3

1.D 2.C 3.B 4.A 5.C 6.D 7.C 8.B 9.D 10.A 11.D 12.B 13.A 14.C 15.B 16.A 17.C 18.A 19.D 20.B