• İngilizce 5 – Test 4



Soru 1
It hasn’t snowed in Antalya ………… many years.

A) for
B) since
C) to
D) at

Soru 2
Turkish Republic of Northern Cyprus has been independent ………… 1984

Soru 4

A) never
B) for
C) since
D) ever

Soru 3
To lose weight you need to eat ………… .

A) less
B) much
C) most
D) worse

Soru 4
Today, Ahmet is ………… than yesterday.

A) good
B) best
C) the best
D) better

Soru 5
Konya is ………… than all the other cities in Turkey.

A) large
B) larger
C) largest
D) the largest

Soru 6
The air in the big cities is more ………… than in the village.

A) crowded
B) comfortable
C) polluted
D) pleasant

Soru 7
People have to use the ………… for the benefit of human kind.

A) invitations
B) scientists
C) questions
D) inventions

Soru 8
Technology has made our lives easier but it has some ………… for us.

A) disadvantages
B) precautions
C) researches
D) resources

Soru 9
When I was a child, I ………… drink much more milk than now.

A) should
B) have to
C) used to
D) might

Soru 10
Your father never drinks cold water, …………

A) will he?
B) does he?
C) won’t he?
D) doesn’t he?

Soru 11
The weather will be nice at the weekend. Let’s go out somewhere, …………

A) don’t we?
B) will we?
C) do we?
D) shall we?

Soru 12
Melis and Murat met with Maths teacher in his room for the project, …………

A) didn’t she?
B) didn’t he?
C) didn’t they?
D) didn’t you?

Soru 13
Tuna can speak three different foreign languages, …………?

A) can he
B) can’t he
C) will he
D) won’t he

Soru 14
Uğur began to work in this company in 2000. He has worked here ………… .

A) for weeks
B) since last year
C) since New Year
D) for fourteen years 19

Soru 15
I ………… something to eat for lunch. You don’t need to cook anything.

A) have bought
B) was buying
C) had bought
D) would buy

Soru 16
What ………… you ………… after graduating from the university?

A) were / doing
B) are / doing
C) do / do
D) will / do

Soru 17
When the phone rang, Alice ………… a book.

A) was reading
B) is reading
C) has read
D) will read

Soru 18
Oğuz ………… an accident and ………… a tree while he ………… to an important meeting last week.

A) had / was crashing / was going
B) have / crashes / was going
C) had / crashed / was going
D) had / crashed / went

Soru 19
A: ………… did your father ………… for your birthday?B: A pet.

A) What / buy
B) What / bought
C) Why / buy
D) Where / bought

Soru 20
Aşağıda karışık olarak verilen kelimelerin doğru sıralandığı seçeneği işaretleyiniz.
1 :I
2 : When
3 :went
4 :it
5 :was snowing
6 :out

A) 2 / 3 / 1 / 4 / 5 / 6
B) 2 / 1 / 3 / 6 / 4 / 5
C) 2 / 1 / 4 / 6 / 5 / 3
D) 2 / 5 / 3 / 4 / 1 / 6

1.A 2.C 3.A 4.D 5.B 6.C 7.D 8.A 9.C 10.B 11.D 12.C 13.B 14.D 15.A 16.D 17.A 18.C 19.A 20.B