• İngilizce 3 – Test 4



Soru 1
You must learn ………… English in order to find a good job.

A) the
B) a
C) an
D) -

Soru 2
Suat is ill now and he is at the hospital. ………… he can’t play in the next match.

A) But
B) So
C) Or
D) Nor

Soru 3
I came to visit my grandparents ………… they weren’t at home.

A) nor
B) or
C) yet
D) so

Soru 4
The meeting was crowded …………. noisy.

A) and
B) for
C) if
D) as

Soru 5
Money makes rich ………… it doesn’t bring happiness.

A) or
B) so
C) nor
D) but

Soru 6
Would you rather go to cinema ……….. go to theatre?

A) or
B) nor
C) so
D) yet

Soru 7
It is very hot here. If you want, you can take off ……….. coat.

A) you
B) your
C) yourself
D) yourselves

Soru 8
Fatih usually watches sports programs such as bungeejumping, snowboarding and rafting on TV.He likes ………… sports.

A) indoors
B) usual
C) safe
D) extreme

Soru 9
My daughter is in the third grade. She is going to finish her school ………… .

A) last month
B) next month
C) next year
D) last year

Soru 10
The telephone ………… . Could you answer it please?

A) has rung
B) ring
C) rang
D) is ringing

Soru 11
My mother usually prepares our breakfast. But today is Sunday and my father ………… it.

A) prepare
B) is preparing
C) prepared
D) to prepare

Soru 12
My best friend, Mustafa is studying Medicine at university. He ………… a doctor soon.

A) is going to be
B) has been
C) had been
D) was

Soru 13
Cengiz has broken his foot. It means that he ………… next match.

A) didn’t play
B) hadn’t played
C) hasn’t played
D) isn’t going to play

Soru 14
There was a ………… in the kitchen.

A) a big round wooden table
B) a round big wooden table
C) a wooden big round table
D) a big wooden round table

Soru 15
Look! That blindman is going to ………… .

A) go to theatre
B) leave the home
C) fall into the hole
D) have a new walkingstick

Soru 16
A: ………… kind of films do you like?
B: I like horror films.

A) Who
B) What
C) Why
D) How

Soru 17
A: How many kilometres ………… Ali ………… to school every day?
B: Ten kilometres.

A) is / riding
B) was / riding
C) does / ride
D) do / ride

Soru 18
A: I can’t understand. What ………… you ………… to do?
B: I am fixing my broken toy.

A) were / trying
B) are / trying
C) did / try
D) have / tried

Soru 19
A: How often do you go to cinema?
B: …………

A) Last year.
B) Next year.
C) Last month.
D) Once a month.

Soru 20
A: …………
B: My father usually goes to work by bus.

A) How does your father go to work?
B) Does your father go to work?
C) What does your father do?
D) Where does your father work?

1.D 2.B 3.C 4.A 5.D 6.A 7.B 8.D 9.C 10.D 11.B 12.A 13.D 14.A 15.C 16.B 17.C 18.B 19.D 20.A