• İngilizce 2 – Test 4



Soru 1
Deniz hasn’t seen her father ………… she was born.

A) ever
B) for
C) since
D) never

Soru 2
Ali and Zeynep are interested in environment. They have collected all these interesting stones ………… .

A) himself
B) themselves
C) herself
D) yourselves

Soru 3
In some school in Turkey students ………… wear school uniforms nowadays.

A) mustn’t
B) couldn’t
C) shouldn’t
D) don’t have to

Soru 4
Amasya is ………… than Ankara.

A) the most crowded
B) most crowded
C) less crowded
D) crowded

Soru 5
Yesterday ………… I met Ali at the cafe, he was drinking something with his friends.

A) why
B) while
C) where
D) when

Soru 6
What would you do if you ………… rich as Richy Rich.

A) was
B) were
C) did
D) are

Soru 7
How about ………… in a tent in a forest?

A) staying
B) stay
C) to stay
D) stayed

Soru 8
My mother ………… “Babam ve Oğlum” several times but she will watch it again and again if it is on TV.

A) will watch
B) was watching
C) has watched
D) have watched

Soru 9
When it ………… to rain, I ………… in the garden.

A) began / was working
B) begins / am working
C) began / am working
D) begins / was working

Soru 10
Fatih is a ………… driver. He obeys traffic rules and he drives his car ……….. .

A) careful / careful
B) careful / carefully
C) carefully / carefully
D) carefully / careful

Soru 11
Tuna will come to Graduation Ceremony, …………?

A) is he
B) will he
C) does he
D) won’t he

Soru 12
A: Why do you buy so many fruits?
B: Because my children like ………… fruits very much.

A) eating
B) eat
C) ate
D) to eat

Soru 13
A: Mother, I have been looking for my school bag for an hour. I can’t find it. ………… did you put it?
B: Under your bed.

A) Where
B) How
C) What
D) Which

Soru 14
A: Have you ………… been to Amasya. It is a very historical city.
B: No, ………… .

A) ever / ever
B) ever / never
C) never / ever
D) never / never

Soru 15
A: How long have you collected these stamps, sir?
B: …………

A) In twenty years.
B) Twenty years ago.
C) Twenty years later.
D) For more than twenty years.

Soru 16
A: …………
B: It is cold and snowy. You should take on your coat.

A) Where will you go for holiday?
B) What is the matter with you?
C) How is the weather out?
D) How is it going?

Soru 17
I miss my mother too much. I wish ………..

A) she is with me.
B) she were with me.
C) she will be with me.
D) she has been with me.

Soru 18
Aşağıda verilen cümle seçeneklerden hangisi ile tamamlanamaz?If you want to lose weight, …………

A) you shouldn’t get something after 8 pm.
B) you should do sports regularly.
C) you shouldn’t eat fast food.
D) you should sleep too much.

Soru 19
Aşağıda verilen cümlenin edilgen (passive) halini işaretleyiniz.“The students broke the door of the classroom.”

A) The door of the classroom is broken by the student.
B) The door of the classroom was breaking the students.
C) The door of the classroom was broken by the students.
D) The door of the classroom is breaking the student.

Soru 20
Aşağıda verilen cümlenin Türkçe karşılığını işaretleyiniz.“I prefer staying at home than going out at the weekends.”

A) Hafta sonları evde oturmayı dışarı çıkmaya tercih ederim.
B) Hafta sonları dışarı çıkmayı evde oturmaya tercih ederim.
C) Hafta sonları hiç dışarı çıkmam.
D) Hafta sonları evde oturmayı hiç sevmem.

1.C 2.B 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A 8.C 9.A 10.B 11.D 12.A 13.A 14.B 15.D 16.C 17.B 18.D 19.C 20.A